Hoe gaat u als organisatie om met de krappe arbeidsmarkt?

De WerkMonitor help u toptalent aan te trekken én te behouden

In de huidige arbeidsmarkt is het moeilijker dan ooit om toptalent te vinden en te behouden. Met een werkloosheid op een historisch laag niveau is de concurrentie om gekwalificeerde werknemers hevig. Om de concurrentie voor te blijven, moeten organisaties proactief te werk gaan bij het werven en behouden van personeel. Dat betekent dat ze concurrerende salarissen en voordelen, flexibele werkregelingen en mogelijkheden voor professionele ontwikkeling moeten bieden. Het betekent ook een cultuur creëren waarin betrokkenheid en tevredenheid van werknemers hoog in het vaandel staan. Andere bedrijven nemen soortgelijke stappen om de krappe arbeidsmarkt aan te pakken. Door inzicht te krijgen in de behoeften van hun werknemers en op basis daarvan strategische beslissingen te nemen, zijn zij in staat het beste talent aan te trekken en te behouden. Naarmate de arbeidsmarkt krapper wordt, zullen deze bedrijven zich in een goede positie bevinden om te slagen.

De Werkmonitor werd ontwikkeld om leiders te helpen de veranderingen op de arbeidsmarkt te volgen en concurrerend te blijven

De WerkMonitor is het perfecte hulpmiddel voor iedere leider die de concurrentie voor wil blijven als het gaat om het werven en behouden van werknemers. Door waardevolle inzichten te bieden in hoe werknemers kunnen helpen vacatures in te vullen, evenals gegevens van andere bedrijven over hoe zij omgaan met de krappe arbeidsmarkt, geeft de WerkMonitor u de mogelijkheid om problemen op te lossen en de productiviteit te verhogen. Met deze waardevolle bron binnen handbereik, kunt u er zeker van zijn dat u altijd de beste beslissingen neemt voor uw bedrijf als het gaat om het aannemen en behouden van toptalent.

De inzichten die u zult opdoen die u helpen uw bedrijf tot de beste plek om te werken te maken, omvatten onder andere:

  • De rol die werknemers kunnen spelen bij het vervullen van vacatures.
  • Cijfers van andere bedrijven. Zo krijgt u een totaalbeeld van de markt en hoe andere organisaties omgaan met tekorten aan arbeidskrachten, en andere problemen.
  • Bovendien kan de WerkMonitor helpen om veranderingen in uw organisatie vast te stellen, zoals of de arbeidstevredenheid en de productiviteit toenemen als ander beleid wordt gevoerd of als tekorten aan arbeidskrachten worden opgelost.
  • De WerkMonitor is namelijk geen momentopname maar een doorlopende meting met vaste variabelen zoals arbeidstevredenheid, vitaliteit, productiviteit en meer.
  •  En altijd relevant: elk kwartaal wordt de vragenlijst aangepast aan de actualiteit, zodat u alle informatie hebt die u nodig heeft om een beleid te maken dat past bij de behoeften van uw werknemers en uw bedrijf én bestand is voor morgen.
  • De WerkMonitor geeft u inzicht in markttrends, zowel voor ondernemingen als voor het MKB; hij identificeert de belangrijkste spelers op de markt en helpt u de concurrentie voor te blijven en de belangrijkste speler te worden én te blijven.

Door nú de WerkMonitor te gebruiken, kunt u pro-actief maatregelen nemen om vacatures te vervullen en nieuw talent aan te trekken, zodat uw organisaties productief en succesvol blijft, en uw medewerkers blij!

Meld u vandaag nog aan en ontdek het zelf! 𝑫𝒆𝒆𝒍𝒏𝒂𝒎𝒆 𝒊𝒔 𝒈𝒓𝒂𝒕𝒊𝒔 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒅𝒆 𝒆𝒆𝒓𝒔𝒕𝒆 500 𝒃𝒆𝒅𝒓𝒊𝒋𝒗𝒆𝒏!

Aanmelden

Geef een reactie